onsdag 10. februar 2010

Hva er et godt bilde?Innen naturfotografering er det et sterkt fokus på teknisk kvalitet. Men for de fleste av oss er det vel naturopplevelser vi ønsker å formidle. Jeg vil derfor gjerne stille spørsmål ved om teknisk kvalitet er viktig i den sammenheng. Som et eksempel vil jeg stille et spørsmål; gir nedenstående bilde en god skildring av opplevelsen i et møte med jerv? Er dette et godt bilde?
5 kommentarer:

Biofoto Nordland Lokallag sa...

Jeg synes dette er et godt bilde av situasjonen møte med jerv. Bildet viser bevegelse og det spesielle med dette bildet er at tegningene på jerven kommer tydelig fram og levner ingen tvil om hva man har møtt. En liten detalj som jeg også mener fremhever bildet er at foten til jerven men klør vises så godt som det gjør. Så er spørsmålet - sammen med andre lignende bilder i dag - hvor godt er bildet. Det tror jeg blir en smakssak og bildet kan sikkert gjøre det knallgodt i noen konkurranser for så å falle totalt igjennom i andre.

Bjørn E sa...

Ja hva er et "godt" bilde? Vedlagt bilde av jerven i farta kan sikkert tolkes på flere måter, men etter min mening ble det for uklart til å få betegnelsen "godt". Men for den som har tatt bildet illustrerer det en aktiv og sikkert spennende situasjon som gjør et slikt bilde meget spesielt, mest for fotografen.

Bjorn Fridtjofsen - NorStock.com sa...

Er vel litt enig med Bjørn E her, men bildet er jo ekstremt godt, sammenlignet med alternativet!!

Oona Torgersen sa...

Hei Espen!
Jeg er litt personlig i mine tolkninger av bilder, så : Hva er et godt bilde?
Ja, det e vel øyan som ser!
Og derfor blir vel oppfatningene av bilder litt forskjellig :-)
Umiddelbart så "likte" jeg bildet. Jeg liker "farten", plasseringen av jerven,det uskarpe med hele opplevelsen, og det er viktig i dette bildet...Opplevelsen,syns jeg da..
Det so slo meg var at det hadde vært spennende å se dette bildet i sort/hvit utgave.
Grunnen til det er at jeg syns fargene blir vel heftig, og siden det er en del "støy" i bildet,tar det litt for mye oppmerksomhet (i mine øya)
Støy er noe som kan være spennende, men det krever et bevisst valg i etterarbeidet,derfor "lettere" med s/h.
Flott bidrag Espen.
Takk for bildet, og spørsmålet ditt!
Oona :-)

Anonym sa...

Ja, et svært godt bilde. Slike bilder viser liv, og evne til å nyte også det som ikke er fastfrosset/sylskarpt. Hadde slike bilder vært de eneste, eller daglig å se hadde nok litt av gleden over denne typen bilde som erter fram drønmmen i tankene gjort bildet 'litt mindre svært godt'. Det kan godt henges opp sammens med annen kunst.