mandag 1. mars 2010

Helga mi


Lørdags formiddag satte familien min og jeg kurs for Hilstad. Hilstad ligger ved Kilboghavn, og er følgelig en del av sørfjorden i Rødøy. Det ble tid til små fototurer både lørdags ettermiddag, og på søndagen.
På søndags formiddag ble det en kjøretur både mot Aldersundet, og Tonnes. Da jeg var innom Aldersundet så jeg en fotograf som fotograferte skarv ved "skarvbrygga", som jeg pleier å kalle den. Denne brygga ved Brattland er en fin location for de som tar seg tid før fergekøen,  og skarvene her er ikke særlig folkesky. Jeg har faktisk kunnet stå på brygga sammen med skarvene uten at de fløy. Fotografen jeg så, skulle vise seg å være naturfotograf Dagfinn Kolberg (Takk for sist);-). Han var altså en av de observante som hadde funnet skarvebrygga. Jeg så at bilen hans hadde et registreringsmerke som tilsa at han hørte til i nordlandsområdet, og jeg spurte nysgjerrig som jeg var, om han var medlem av Biofoto nordland?
Det var han, og slik møttes vi.
Jeg synes det er veldig morsomt å møte andre likesinnede fotografer, for man har naturligvis felles interesser i bildene, og alltids noe å prate om. Som jeg sa til Dagfinn: "Jeg er egentlig ingen fuglefotograf", hvorav han repliserte, "det e no godt at vi alle ikke driv med de samme greian".
Etter at hans Nikon hadde "snattret" seg ferdig, dro vi videre hver til vårt.
Jeg betrakter meg egentlig som landskapsfotograf, men mine interesser innen foto er nærmest altspisende, selv om jeg ikke nødvendigvis spiser alt...Ofte blir det til at man merker seg skyformasjoner, farger, lys, osv, og det er fasinerende hvordan motiver man har fotografert mang en gang tidligere kan endre karakter med været. Derfor drar jeg stadig tilbake til motiver som Aldra i aldersundet. Den lar seg greit isolere i forhold til naturen rundt, og det resulterer i rene og enkle komposisjoner der endringene består av ulike lys og værforhold. Dette bildet ble tatt i går. Jeg får føye til at jeg går ikke av veien for å forsterke utrykket i bildene. Det betyr at jeg gjerne bruker det jeg finner i bildene, og forsterker dette, for å gjøre bildet "i mine øyne" mere severdig.
mvh John-Tore

5 kommentarer:

Einar sa...

Fine fjell, skyene og speilingen gjorde seg.

Fint med en tekst også.

Oona Torgersen sa...

Herlig historie John-Tore!
Jeg syns også at bildet var kraftfullt,mettede farger og flott speiling!
Og er enig med deg, man skal ikke være redd for å forsterke inntrykket, det har man gjort til alle tider!
Håper du har en like flott uke!
Oona :-)

Ola - aamnes.no sa...

Dette høres ut som en fantaStisk bruk av helga da - håper vi alle får mange slike utover... Og et fantastisk landskapsbilde....dette var bra

Lars-Magnus Kvamme sa...

Flott bilde og fin dybde. Gjort noe spesielt i lightroom på himmelen ?

Rita Jakobsen sa...

Vakkert.
hilsen Rita Jakobsen