onsdag 28. juli 2010


Låvesvalen

En vakker fugl,vanskelig å feste til "brikka", 
så noen ganger skal man bare se på...
En liten serie med en av mine favoritter: Svalen!

Fra Oona Torgersen PhotographyFra Oona Torgersen PhotographyFra Oona Torgersen PhotographyFra Oona Torgersen Photography2 kommentarer:

Ola - aamnes.no sa...

Må ta en diskusjon om dette: Jeg ser at du på linje med meg liker disse litt mørke bildene som ikke tegner motivet helt ut i fargene, men som heller glir litt inn i miljøet.. men det ser ut for meg som at vi blir litt i mindretall her.. de fleste foretrekker lyse bilder og der detaljene og fargeprakten står i fokus. Har derfor startet en litt mer aktiv bruk av spakene på både lightroom og photoshopen... men jeg blir liksom ikke herlt enig i om det er riktig å gjøre det slik heller.. de to øverste bildene er jo kanonbrae da...fuglen i miljøet og man aner kun hvilken fugl det er...

Oona Torgersen sa...

Hei Ola!
Jeg liker å kalle en del av bildene mine "personlige", og med det så mener jeg at disse ikke nødvendigvis går etter lærerboka,hva nu det enn er!
Dvs, personlig så synes jeg de har et uttrykk, som appelerer til meg, kansje litt gåtefulle, eller ikke så "raskt" oppfattbare, en "følelse" av noe.
Kansje jeg kan kalle dem litt poetiske?
Ja, kansje disse er i fåtall, men det gjør da ikke noe :-)
Det som er mer interessant er kansje at man må tørre å vise de!
Fotografering er ,for meg, noe mer enn "å ta et skarpt bilde". Det handler mye om opplevelsen av å være der,om å se, om "uante" muligheter, om lyset, om inspirasjon og om følelser...(nekter å tru at dette bare er en jenteting :-)))
Inspirasjon av andre er også viktig! Og for de som er kjent med Terje Hellesø sine bilder, så diskuterer han en del rundt dette med "persolige" bilder. Han har også fått en del "pepper" for måten han "tenker" på, for det er visst litt typisk i Naturfotografmiljøet..
Alt i alt trur jeg at fotografen må tørre å stole på seg selv (og det er ikke lett innimellom), og å tørre å dele bilder, også de bildene man er usikker på..Og kansje alt ikke er like bra, i henhold til den derre lærerboka, men fy fasan så mye mere interresant det blir (syns nu jeg da)!
Oppsummert: Leke mer!
Kom gjerne med innspill alle sammen :-)
Oona :-)