søndag 12. september 2010

Biofotos Bellyboat

Har endelig fått anledninng til å teste Nordland BioFotos nye bellyboat. Den er altså laget for fisking, men som dere ser; også mulig å bruke til fotografering. Et trebenssativ som kan ta beina ut til vannrett posisjon kan reelativt enkelt festes med reimer. Det er viktig å få plassert utstyret godt oppå fanget, slik at tyngdepunktet ikke kommer for langt fram. Så er det to ganske romslige lommer med glidelås, godt over vannlinja, hvor man kan ha utstyr. Et par svømeføtter følger med, og gir gode muligheter for framdrift - bakover. I tillegg var min erfaring at man bør ha med noen passende håndholdte plater for finmanøvrering framover når man forsiktig skal nærme seg fotoobjektet. Da blir bellyboaten ideel for å komme i posisjon for vade- og vannfugler. Noen ender var beleilig som testobjekter da jeg prøvde båten.
Om man vil er det sikkert mulig å ha et kamuflasjenett eller lignende over seg. Og må man bære båten et stykke, så har den to remmer på undersiden slik at den er lett å ta på ryggen. Selvfølgelig må man passe på så ikke utstyret havner i vannet. Nordland BioFoto påtar seg nepper noe ansvar her, så en god forsikring anbefales. Og i bruksanvisninga anbefales det ikke å bruke båten uten svømmevest.
Båten befinner seg nå hos meg, i Lofoten. Men om noen vil teste den er det bare å si fra, så kan nok det la seg ordne. Vilkår for lån overlater jeg til styret/Ola å si noe om. Minner også om at fotoutstyret som er avbildet er mulig å leie gjennom objektivutleie.no.....
(PS: Det er bare andebildet som er kreditert riktig fotograf. De andre er tatt av min bedre halvdel; Tove)
mvh
Espen S. Seierstad
3 kommentarer:

Ola - aamnes.no sa...

Jepp dette blir noe å prøve til sommeren igjen.. vil elelrs tro det er rimelig kaldt på beina å sitte i den..selv med bukser på.. Hvordan er den å bruke i sjøen tro.. og sist men ikke minst.. man bør vel ha en kamoflasje på toppen også fungerer doghouset her tro....

Espen Seierstad sa...

Med stilongs og turbukse var det ikke noe problem å bruke den nå. Blir våt på beina, mens rumpa stort sett går klar. Kan helt sikker brukes på sjøen også. Men det er begrrenset hvor mye vind og bølger du klarer å manøvrere i. En annen ting er at hvis du vil ha et lavest mulig perspektiv bør du ha kamere med skjerm som kan vippes og live view.

Grønntass sa...

Jeg har fundert på å snekre noe lignende utfra en badesmultering, men da med fastmontert stativ.
http://foto.no/cgi-bin/diskusjon/lesTraadHier.cgi?id=552355
Tror du det vil være verdt strevet, utfra erfaringene med midjebåten?