tirsdag 28. september 2010

Humle i fluktHumlene var i stor aktivitet blant geitrams i august. For å få fluktfoto av humlene fant jeg ut at det mest effektive var å fokusere på en blomst og vente på at ei humle skulle komme innom. Nærmest som en posteringsjakt egentlig. Omtrent 10 humler beveget seg tilfeldig mellom de enkelte blomstene og når en humle nærmet seg "min" blomst, knipset jeg 8 bilder i sekundet. Mange ble likevel ute av fokus. Dette ble nok det beste.
Sigma 105/2,8,  Blender 7,1, Lukker 1/800 sek, Iso 400

3 kommentarer:

Ola - aamnes.no sa...

Dette er en prestasjon... helt skarpt bilde av humens flukt.. har selv prøvd på dette i sommer og resultatet har stort sett vært fulle CF-kort med uskarpe bilder og bilder uten humler.... trodde egentlig dette skulle være overkommelig, men ble overrasket over hvor vanskelig det egentlig var....flott bilde..

Jans Blogg sa...

Jeg er enig med Ola her. Dette ble et meget bra bilde med tanke på hvor vanskelig det er å få riktig skarphet - her både humla og blomsten. Den diffuse bakgrunnen er også meget bra.

larsmagnuskvamme sa...

Takk for det. Utfordingen er å ha rask nok lukkertid til å fryse bevegelsen på humla og samtidig ha en blender som gir tilstrekkelig dybdeskarphet på insektet.....