lørdag 25. september 2010

Macrofoto. Innsyn i en fascinerende verden.

I matfatet

Helophilus pendulus - Vanlig solblomstflue

Blomsterflue

Investerte for noen uker siden i en Sigma 105mm f/2.8 EX DG Macro. Et knivskarpt og godt objektiv. Optisk sett er det på høyde med f.eks. Nikkor AF-S VR Micro 105mm f/2.8G IF-ED, til halve prisen. Veldig spennende og morsomt å snike seg innpå dyrene. Med rolige bevegelser kan man komme ganske nært innpå.

9 kommentarer:

Kate-Marita Pettersen sa...

Fantastisk vakre makrobilder!! Jeg er veldig fascinert av denne type fotografering,og det er spennende å høre at dette er et bra objektiv, da jeg har tenkt å kjøpe meg makro objektiv, og trenger råd om hvilket jeg skal kjøpe:)

Tommy Andrassen sa...

Flotte og skarpe bilder.

Kenneth Solfjeld sa...

Takk for tilbakemeldinger! Kate-Maria: Sigmaen kan jeg anbefale. En meget god macro som ikke koster skjorta, men som likevel yter meget godt. Det er likevel noen småplukk med den: Treg og støyende fokusmotor. Ikke intern fokusering, noe som medfører at objektivet blir lengre ved nærfokusering. Ikke VR/IS. Jeg har likevel ikke opplevd at disse tingene har vært et problem. Jeg bruker manuell fokus, og stativ.

Kate-Marita Pettersen sa...

Takk for informasjonen;)

Tommy Andre Nekkoy sa...

Kjempe-nydelige macrobilder - Well done !!!

Kenneth Solfjeld sa...

Takk for tilbakemeldinger!

Jans Blogg sa...

Jeg gratulerer med nytt objektiv og fine bilder. De to første synes jeg er kjempefine og skarpe på riktig plass.

Kenneth Solfjeld sa...

Takk for det Jens! Det var uvant å jobbe med den ufattelige smale dofen i begynnelsen, så å få det skarpt på riktig sted ble en utfordring.

larsmagnuskvamme sa...

Det første fotoet er kanonbra. Veldig bra dybdeskarphet på insektet. Har samme objektiv selv men har ikke klart å få så bra bilder som det du har her. Veldig bra.
Kan du si litt om blender, lukkertid, iso etc på bildene ?