søndag 7. august 2011

OBS : Libeller og Øyenstikkere!

For de som ikke har fått det med seg så er tiden absolutt inne for å se etter Libeller og øyenstikkere nu!
Jeg kan ikke huske å ha sett så mange variasjoner (ennu er det kansje litt for seint for noen typer..).
Ta en god titt i den lokale dammen, over våte myrområder, bekkefar og skogsstier, gjerne på morran i lavt lys, eller utpå dagen når temperaturen har økt.
Ha tålmodighet.
Det er ikke alltid de viser seg med en gang, men der det er mye insekter (lavt over vann,døgnfluer,mygg osv) dukker de opp,fanger munnen full, for så å sette seg ned på en favorittplass! Det er favorittplassen du ser etter...Der er det en mulighet til å få fanget herligheten på brikka!
Flyvende vidunder som dette er er det en stor utfordring å få dem i fokus! For ikke å si nesten komplett umulig.. Ære være dem som klarer det, etter mange timers svette,1000 bilder i papirkurven, og kansje ett som duger :-))
Se også etter "hjul", som er når de parrer seg. Da flyr de i tosomhet,men ikke tru at de er noe mindre kjappere av den grunn, men kansje du ser hvor de setter seg ned(ofte i trær), og har sjansen for å fange dem da?!
Litt mer litteratur finner du her: Wikipedia

Ellers søk på nettet, og ta et billedsøk: De er fantastiske!
Lykke til!
Et par bilder fra meg på kjøpet.
1 kommentar:

Ola - aamnes.no sa...

Nice... dette liker vi vet du - alle gode tips er velkommen og dette er ett av de gode helt klart. Dessuten var jo det øverste bildet et knallbilde.. en skikkelig godbit på denne bloggen dette....keep up the good work