søndag 19. mai 2013

Mitt "Vårens Eventyr" i Lofoten.


Mitt "vårens eventyr" er Lomen. Smålom og Storlom. når de er kommet, og isen er gått på vannet, ja da er det vår her... Det er alltid med spenning jeg stapper fotoutstyr i bilen, og kjører for å se etter dem, for de holder til på de samme vannene, år etter år. jeg trur det er en av de vakreste fuglene jeg vet om, og alltid en utfordring å komme nær nok, uten å forstyrre for mye.
Stor var gleden over at de var der, på selveste 17 mai, kan det være en bedre måte å feire dagen på?
"Mine" lomer er desverre truet av utbygging! En storflyplass i midten av et naturreservat !!! Det er nesten ikke til å tru at det går an å komme med et sånne forslag..
 For de som vil lese mer om dette er linken til Facebook denne:
Bevar Gimsøymyrene fra utbygging
Men enn sålenge, har jeg disse plassene å reise til , på Gimsøya i Lofoten, i mitt nærmiljø, og det setter jeg utrolig stor pris på! Og jeg håper de kan bevares for fremtiden, sånn at andre generasjoner kan få se det samme som jeg gjør i dag.Se flere bilder på bloggen min: Oonas Blogg

2 kommentarer:

Tommy Andrassen sa...

Hei Oona, som vanlig leverer du flotte bilder av Lomen. Når det gjelder Gimsøymmyre og bygging av ny flyplass er det nok et onde som man må ta til takke med, såkalt sentralisering for regionen med mulighet for større fly en viderøe. Så får vi håpe at Lomen finner seg til rette i regionen så videre generasjoner får ta del i og oppservere denne flotte fugellen.

Oona Torgersen sa...

Hei Tommy! Takk for kommentar av bildet :-)
Er nu uenig med deg om lokaliseringa av flyplassen, men det er jo det som er så fint; det går an å være uenig. Er selv avhengig av mye fly for å komme meg på jobb. Men naturreservatet syns jeg står "over" mine behov. Sånn er det bare. Ha ei god helg i det strålende været vi har for tia!