tirsdag 3. mai 2016

Foto-tur / 1. mai helg.

Kom mai du skjønne milde.

Tekst og foto Tommy AndrerassenHelgetur i distriktet med kamera og overnatting i Lavvo. Værmeldingen var steike god, med varsel om stekende sol og hele14 grader . Geir Antonsen hadde også fri denne helgen og ble med på fototur og lavvo-overnatting.

Bilen ble pakket med alt tenkelig tur-utstyr, lavvo, fjelltelt, 2 kamuflasje-telt, stoler, fjellduker i flere kolører, mat, fotostativer og fotosekker. I bilen var bagasjerommet fylt til randen, det samme ble skiboksen og baksetet. Så bar det på tur fra Bodø fredag 29.april klokken 14.00. Første
mål var Langsanden på Sandhornøya i Gildeskål kommune.Vi hadde fått en flott start på helgen med nydelig vær og masse vind, litt for mye vind. Det var storm i kastene som kom ned fra fjellsiden og over Langsanden. Det ble en vindfull opplevelse for lavvoen. Den tok tak og rev opp teltpluggene, løftet duken, blåste ut bord, seng, soveposer, liggeunderlag, ja alt som stod inne i lavvoen befant seg nå i nærliggende skog. Nå var det bare å begynne på nytt igjen, lavooen kom opp og nå bardunerte vi ekstra godt. Bilen ble også benyttet som ankerpunkt.

Bilde ovenfor viser roen som var først, bilde nedenfor viser sanden som fyker over stranden.Neste dag våknet vi til atter en solrik og flott siste april-dag.
Campen ble slått ned og vi satte kursen mot Storvika. Biofotomedlem Barbro hadde innvitert oss på kaffe og kake. Italiensk suppe ble det også. Maten var nydelig, takk så masse Barbro!

Fra Glomfjord kom biofotomedlemmene Silje og Tor Oscar som også fikk mat servert. Etter kaffeprat ønsket Barbro å vise oss flotte bergformasjoner i området.
På turen traff vi 3 Biofotinger fra Bodø, det var Bjørn-Ove, Magda og Marion. Vi bestemte oss for å ta en kaffe og is på plassens lokale matbutikk, nydelig med årets første sommer-is :-)

Nå var vi vel fornøyde med mat og is i hyggelig selskap, nå skulle det fotograferes! Tor Oscar var guide og tok oss ut mot havet, her var det rødsilje og annen makro som ble agenda.


Rødsildre.På ettermiddagen satte vi kurs mot Åmnes i Meløy, plassen der landstreffet til Biofoto Norge var holdt i 2013. Her var det stort sett tyske fisketurister på denne tiden av året. De kom bort til oss for å slå av en prat. De var skeptiske til overnatting i lavvo, det var for mye vind mente de. Denne kvelden ble vindstille med en flott solnedgang. Heldigvis tok tyskerne feil i sin spådom. Senere på kvelden når solen var gått ned, ruslett vi på kveldsbesøk til Ola A. Loe.Solnedgang ved Bolga, fotografert fra Åmnes.

Søndag våknet vi til 12 grader, atter en flott dag. Søndag ble benyttet til transportetappe med vilkårlige foto-stopp. Første sted ble Glomfjordfjellet og området nedenfor fossene. Med disse bilder ønsker jeg å takke Geir for en flott foto-tur og takk til alle Biofotinger vi traff på vår vei. Hyggelig å hilse på våre medlemmer i distriktet.

Det ble kjørt hele 55 mil denne helgen :-)

1 kommentar:

Geir Antonsen sa...

Takker & bukker for fin tur Tommy !
Hyggelig å besøke/treffe andre Biofotinger i distriktet :-)