Styret informerer



Styret i Nordland Biofoto

Leder:
Tommy Andreassen
Rauds gate 8, 8007 Bodø
Mobil: 958 55 336
tommy(att)biofoto.no

Styremedlemmer:

Rita Jakobsen
Mobil: 908 79 349
ivindrita(att)hotmail.com

Geir Antonsen
Mobil: 909 84 103
geiranton(at)yahoo.no








Det er mer å glede seg til i 2015-16


Deltagelse på Norsk Naturfotofestival i mars. Naturfotografiet står sterkt i Norge, og norske naturfotografer hevder seg meget godt på den internasjonale arenaen. Vi har faktisk på mange måter vært et foregangsland innen naturfotografiet med vår lekende og uredde måte å tolke inntrykk og opplevelser i naturen på. Norsk NaturfotoFestival skal være en inspirasjonskilde for alle, ikke bare for naturfotografer.


Årets festival går av stabelen i Ski 11-13. mars 2016 og vi er stolte av å kunne presentere noen av de aller største internasjonale profilene allerede på den første utgaven av festivalen. Programmet bør favne et bredt publikum, fra de rutinerte naturfotografene til mannen i gaten.


Norsk NaturfotoFestival vil sette sitt preg på byen under festivalen. Utendørs utstillinger, fotomesse, familieforestillinger, store utendørs bilder og et yrende folkeliv. Lokalt næringsliv støtter opp om festivalen og Ski kommune har vist en enorm entusiasme og vilje til å legge forholdene til rette for at festivalen skal bli en årlig begivenhet i byen. Jeg anbefaler deg å ta en titt på programmet, du finner det på http://www.nnff.no/


BioFoto har eget bygg som skal huse våre 8 lokallag. BioFoto Nordland skal stille ut bilder fra vår flotte landsdel.


Jeg kommer ut med nytt info-skriv i løpet av januar når det gjelder informasjon om hvordan vi skal profilere oss, antall bilder, type trykk, størrelser, hvordan vi skal samle inn bildene fra medlemmene i Nordland etc. Hvis prisene blir som sist år er det veldig hyggelige priser


Bildene som stilles ut betales av medlemmene selv da trykket (bildet) er fotografens eie. Her har du en god mulighet til å sikre deg forstørrelse av godbildet ditt til en fantastisk pris.


Med dette informasjonsbrevet oppfordrer jeg alle våre medlemmer til å finne frem deres beste bilder så vi kan profilere BioFoto Nordland på en flott måte. Innsamling av digitalt bilde kommer jeg tilbake til i løpet av januar måned.



Hvem er så Lederen i Biofoto Nordland?
Født og oppvokst i Bodø, 47 år. Jobber til daglig i eget selskap PhotoView, Kjøpte mitt første speilreflekskamera i 1989 da jeg var i FN tjeneste i Libanon.

Ble interessert i fotografering da jeg hadde foto som valgfag i ungdomsskolen for lenge lenge siden :-) Har jobbet 2 år som fotograf i Nettavisen AB24 (Avisa Bodø).

AB24 fikk kjenne på finanskrisen i 2008, noe som satte kroken på døra da de tapte store reklameinntekter. Jeg stiftet eget foretak innen Fotografvirksomhet i 2008, selger bilder til reklamebruk for landsdelen Nordland samt andre formål. Har solgt bilder til flere riksdekkende aviser, VG, Dagbladet, Finansavisen og har også frilanse-oppdrag for magasinet Næring i Nord.

Ble medlem i BioFoto Nordland fra dag en ved stiftelsen i Saltstraumen den 5. februar 2010. Jeg har også hatt web ansvaret for bloggen vår de siste 18 måneder; http://nordland-biofoto.blogspot.no/


Fornyelse av medlemskapet:
Minner om at innbetaling av kontingent for kommende år begynner 1. januar 2016.

Blogg og Facebook.
Bloggen skal brukes til visning av bilder, oppdatering av hva som skjer i foreningen samt for å holde kontakt oss medlemmer i mellom. I den siste tiden har aktiviteten på bloggen vært lav. Bloggen er noe jeg oppfordrer alle til å benytte seg av. I stedet for å tenke at her skjer det lite, så tenk heller at her vil du dele dine fotogleder med oss andre i lokallaget. Kom gjerne med innspill til fototurer og andre aktiviteter, enten på blogg eller epost. Er du usikker på hvordan man blogger, ta gjerne kontakt med undertegnede så skal jeg med glede bistå i opplæring. For å være et aktivt lokallag trenger vi aktivitet fra alle medlemmer.


Nytt er at vi også har fått lokallaget på Facebook, her oppfordrer jeg også til deling av aktivitet, turer og bilder. Siden kan du LIKE på:


https://www.facebook.com/pages/Nordland-Biofoto/618196648215174?fref=ts






Medlemsbladet Naturfotografen


Medlemsbladet Naturfotografen er først og fremst skapt av og for BioFotos medlemmers glødende interesse for foto og natur. Naturfotografen skal være en kilde til inspirasjon, et medium egnet for å skape en avslappende stund i sofakroken eller kilde til ny kunnskap om naturfoto. Tidsskriftet er også et talerør for medlemmer og en informasjonskanal for medlemmene i BioFoto.


Her er alle velkommen til å selv bidra med stoff og bilder til magasinet. Som leder ønsker jeg at BioFoto Nordland kommer sterkere på banen i 2016. Har du en skriveglød og i tillegg gleden du har over å være fotograf; hvorfor ikke ta oppfordringen å sende inn en fotoartikkel.







Nye tiltak i Nordland BioFoto:
Øke engasjementet blant våre medlemmer
Flere felles fototurer i 2016
Rekruttere nye medlemmer






Med disse ord ønsker jeg alle våre medlemmer et riktig nytt og godt Foto-år!





Med hilsen Tommy Andreassen
Leder BioFoto Nordland

2 kommentarer:

Håkon Langmo sa...

Jeg skal også til Ski så kanskje vi møtes :)

Tommy Andrassen sa...

Vi møtes helt sikker :-)